Vertaling Woordenboek Context Vervoegen
Download onze app gratis Android iOS

Ontdek of herontdek diverse woorden en uitdrukkingen om uw woordenschat te vergroten en uw gedachten nog beter onder woorden te brengen.

Begin met een werkwoord zoals "vermijden" en bekijk varianten of alternatieven, zoals "ontwijken", "mijden" of tientallen andere woorden of woordgroepen met een vergelijkbare betekenis.

Voer een woordcombinatie in, bijvoorbeeld "ten aanzien van", en ontdek andere manieren om dit uit te drukken.

Dit nieuwe concept van een woordenboek met synoniemen en analogieën, ook wel een thesaurus genoemd, is gebaseerd op een analyse van miljoenen teksten in allerlei talen. De meest geschikte woorden worden geselecteerd met behulp van kunstmatige intelligentie.

Kopieer de geselecteerde term en voeg deze in uw document in, navigeer tussen suggesties, bekijk vertalingen en voorbeelden in context of luister naar de uitspraak.

-

U kunt naar eenvoudige woorden en woordgroepen zoeken, maar het is ook mogelijk om literaire taal te gebruiken en te variëren in stijl, om zo uw geschreven teksten te verrijken of vereenvoudigen.

Als u informele woorden of straattaal zoekt (zoals "klooien" of "plee"), komt u mogelijk zeer plastische taal tegen.

De suggesties zijn soms enigszins verrassend. Ze worden namelijk geselecteerd aan de hand van complexe processen. Ziet u onjuistheden, dan horen wij het graag, zodat we deze kunnen corrigeren.

Als een woord verschillende betekenissen heeft, bijvoorbeeld "druk" (als bijvoeglijk naamwoord: "vol", "bezig"; als zelfstandig naamwoord: "spanning", "uitgave"), worden deze duidelijk van elkaar gescheiden.

De suggesties worden gesorteerd op relevantie, waarbij de eerste resultaten dikgedrukt zijn. Het is ook mogelijk om ze op alfabetische volgorde weer te geven met de meest relevante resultaten gemarkeerd. In eerste instantie worden er maximaal 20 items in elke categorie weergegeven, maar in veel gevallen kunt u met slechts één muisklik meer resultaten weergeven.

Voor woorden met meerdere betekenissen kunt u daarnaast kiezen of u betekenissen gegroepeerd of afzonderlijk wilt weergeven. Hiervoor schakelt u de optie "Gegroepeerd" in of uit.

Voor sommige synoniemen worden ter illustratie enkele voorbeelden weergegeven. Deze worden automatisch geselecteerd uit verschillende bronnen en komen mogelijk niet overeen met de betekenis waarnaar u op zoek bent. Klik op een synoniem om zinnen met deze term weer te geven.