Traducere Dicționar Context Conjugare
Descarcă aplicația noastră gratuită Android iOS

Descoperă noi cuvinte și expresii sau redescoperă-le pe cele pe care le credeai uitate și îmbogățeste-ți astfel vocabularul pentru a te exprima cu mai multă claritate în orice împrejurare.

Pornește de la un verb simplu precum „(a) începe” și vei descoperi alternative interesante ca "(a) iniția" sau "(a) demara", alături de multe alte cuvinte sau expresii cu semnificații similare.

Caută, de exemplu, "în același timp" și vei afla cum poți exprima ideea de concomitență sau sincronizare, folosind alte cuvinte.

Noul nostru dicționar de sinonime și analogii cuprinde cuvinte și expresii selecționate din milioane de texte, în diverse limbi, cu ajutorul inteligenței artificiale.

În interfața cu rezultatele căutării, poți copia unul din termenii sinonimi pentru a-l folosi în propriile documente, poți naviga ușor de la un sinonim la altul, poți obține traducerile unui cuvânt sau ale unei expresii, cu exemple în context, și poți chiar asculta pronunția unui termen.

Datorită inteligenței artificiale, poți călători cu Reverso în universul magic al cuvintelor și îți poți îmbogăți vocabularul într-un mod eficient și plăcut.

-

Vei găsi o varietate largă de cuvinte și expresii, de la cele de uz comun până la cele elevate, astfel încât să poți adopta cu usurință, oral și în scris, orice stil al limbii române.

Cei interesați de limbajul colocvial sau de argou, vor descoperi termeni plini de culoare (precum "(a) smiorcăi" sau "făcătură").

Rezultatele pot prezenta, uneori, inadvertențe deoarece sunt supuse unor procesări automatizate. Dacă observi astfel de probleme, ni le poți semnala pentru a ne ajuta să le corectăm și să îmbunătățim astfel serviciul.

În cazul cuvintelor polisemantice, sensurile sunt clar delimitate. De exemplu, dacă vei căuta "mare", vei obține sinonimele pentru "mare" ca substantiv (cu sensul de "apă") și pentru "mare" ca adjectiv ( cu sensul de "uriaș", "imens")

Rezultatele sunt ordonate în funcție de relevanță, primele fiind evidențiate. Le poți aranja și în ordine alfabetică, păstrându-le evidențiate pe cele mai relevante. Pentru fiecare categorie gramaticală sunt afișate inițial 20 de sinonime, însă de cele mai multe ori, vei putea vizualiza mai multe cu un singur click.

Pentru cuvintele care au mai multe sensuri, rezultatele pot fi separate în funcție de semnificație sau pot fi afișate toate într-un singur grup.

În cele mai multe cazuri, dacă dai click pe un sinonim, poți accesa exemple care îl conțin. Fiind selectate din diverse surse prin mecanisme automatizate, unele exemple pot ilustra un sens diferit de cel al cuvântului sau al expresiei lângă care apar.